Nu het stof rond de FED is gaan liggen, blijven we achter met een mes dat langs twee kanten snijdt 

Een heel gemengde boodschap kregen we gisteren van Powell en de FED. In de eerste communicatie kregen we de fameuze dot-plot curve te zien, waarbij ongeveer de helft van FED-leden een renteverlaging wel zien zitten. De scenario’s voor zowel 25bp in juli als 25 in december liggen beiden nog op tafel. Echter, Powell was niet uitgesproken dovish over die renteknippen. Hij gaf opnieuw meermaals aan dat de FED data-afhankelijk is en niet direct van vandaag op morgen de rente zal gaan knippen, gewoon omdat enkele economische indicatoren even wat minder goed presteren. Zolang dus de jobmarkt het goed blijft doen, en zaken als BBP en de beurzen het goed blijven doen, lijkt de FED ons niet direct geneigd om de rente te gaan verlagen.

Trump, USD, EUR, rente, FED, Powell, rentebeslissing, renteverhoging, renteverlaging, FOMC

Lees meer: Nu het stof rond de FED is gaan liggen, blijven we achter met een mes dat langs twee kanten snijdt 

Waar komt die dollar-sterkte nu weer vandaan?

We nemen u even terug naar een dikke maand, twee maand terug. We zaten toen volop bezig met de lopende gesprekken tussen China en de VS, en hoe de beurzen in de VS op weg waren naar nieuwe hoogtes, komende van de kerstkater eind 2018. We gaan er geen doekjes om winden dat de meeste banken toen predikten dat we tegen deze zomer wel eens een dollar konden zien naar 1,20 of zelfs 1,30. Je kan het je zo gek niet voorstellen. 
Echter, vandaag lijken we klaar te staan om de deur van 1,10 te gaan opzoeken en mogelijks door te breken als we zo verder gaan. Hoog tijd om nog eens onder de motorkap van onze EUR/USD te kijken en te zien wat er mank loopt:

Trump, USD, EUR, rente, FED, rentebeslissing, renteverhoging, renteverlaging, dollarzwakte, dollarsterkte, FOMC, wisselkoers

Lees meer: Waar komt die dollar-sterkte nu weer vandaan?

Komt de pruimentijd wat vroeger dit jaar? En duurt ze wat langer, tot pakweg december? 

We nemen onze spreekwoordelijke pen terug ter hand om onze gedachten even neer te pennen over de huidige toestand qua marktbewegingen. En eigenlijk zit ik hier zelf al even op te broeden: zou het kunnen dat dit het is voor 2019 qua volatiliteit? 

Laten we even kort een overzicht geven van hoe of waarom ik met dat idee worstel? 

Brexit, Trump, China, Handelsoorlog, Tariefheffingen, Tariefoorlog, rente, FED, Powell, Turkije, rentebeslissing, renteverhoging, renteverlaging, Draghi, pruimentijd, Erdogan

Lees meer: Komt de pruimentijd wat vroeger dit jaar? En duurt ze wat langer, tot pakweg december? 

website door geselle.be